Noel Nordh, spelade för Brynäs förra säsongen, är den förste att skriva kontrakt med den nya NHL-klubben Utah. Foto: Jonas von Hoffsten/TT

Söderhamnare först att skriva kontrakt med nya NHL-klubben Utah

Publicerad

Svenske ishockeyspelaren Noel Nordh har som förste spelare skrivit kontrakt med den nya NHL-klubben Utah, skriver nhl.com.

19-årige forwarden från Söderhamn, en doldis i sammanhanget, var Arizonas tredjeval i NHL-draften 2023. Han stod för 15 poäng i hockeyallsvenskan för Brynäs den senaste säsongen.

Oklart namn

I april stod det klart att NHL-klubben Arizona Coyotes flyttar till Salt Lake City i delstaten Utah från och med nästa säsong. Det är inte klart vad den nya klubben faktiskt ska heta, men under debutsäsongen i NHL kommer klubben att spela med en tillfällig tröja märkt Utah i väntan på att allt kring varumärket blir helt klart.

Arizona Coyotes har köpts av affärsmannen Ryan Smith som redan äger NBA-klubben Utah Jazz. Den förre ägaren kunde inte säkerställa spel på en annan arena än den för NHL undermåliga Mullett Arena.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.