Ett boningshus och två logar brann ner under måndagskvällen i Gnarp. Foto: Mats Andersson/TT

Storbrand i Gnarp efter att gräsklippare fattat eld

Uppdaterad
Publicerad

Vid 18.20-tiden på måndagskvällen fick räddningstjänsten in ett larm om en gräsklippare som tagit eld i Gnarp, nära E4. Elden har sedan spridit sig till att bli en större brand, och såväl loge som ett bostadshus har brunnit ner.

Det var ett stort pådrag med 20-talet brandmän vid branden i Gnarp där en gräsklippare fattade eld under måndagskvällen. Elden spred sig till en lada intill som nu är övertänd och spridit sig till ännu en lada. Bostadshus i närheten hotas nu av elden.

– Logen är övertänd och vi har även nu fått spridning till ännu en loge, sade Martin Johansson, räddningstjänsten, under tidigare delen av släckarbetet.

Bostadshus och loge brann ner

Enheter från Jättendal, Hudiksvall och Hassela var på plats och man har även förstärkning från Sundsvall med extra tankbilar, för att få kontroll på branden.

Strax före 21-tiden meddelade räddningstjänsten att förutom två logar så har ett bostadshus brunnit ner. Branden var då under kontroll, vidare spridning till andra byggnader hade stoppats. Släckinsatserna började trappas ner. Ett tiotal brandmän skulle de närmaste timmarna låta eldhärdarna brinna ner kontrollerat, sedan väntar efterbevakning under natten.

Ingen skadad

Ingen är förd till sjukvård med ambulans uppger SOS Alarm. Vid 21-tiden var inte heller någon ambulans kvar på platsen. Under tisdagsmorgonen ska fortfarande ingen blivit förd till sjukvård, rapporterar räddningstjänst.

Branden är nära E4 vilket inneburit begränsad framkomlighet under släckningsarbetet.

Bevakning på plats

Under natten till tisdag har bevakning varit på plats, något som enligt larmbefäl hos räddningstjänsten Martin Johansson ska fortsätta under tisdagen. Bostadshuset och logarna som brann ner ska under natten ska ha fått brinna ut.

– Övriga hus i närheten har klarat sig. Så de har stått och bevakat under natten, säger Martin Johansson.

Bevakning från räddningstjänst kommer finnas på plats på området under dagen. Foto: Mats Andersson/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.