Polisen på plats vid brottsplatsen i utkanterna av Hofors. Foto: Jan Peter Eriksson/SVT

Två häktade misstänkta för rånförsök och kidnappning i Hofors

Uppdaterad
Publicerad

Två män i 30-årsåldern har häktats efter den stora polisinsatsen i Hofors i tisdags. Männen misstänks för bland annat kidnappning och rånförsök, rapporterar Arbetarbladet.

Polisinsatsen i Hofors började vid halv sex i tisdags morse. Bland annat var den regionala insatsstyrkan på plats. Då ska tre personer försökt råna boende på en adress. Därefter tog sig två av dem, en Hoforsbo och en Sandvikenbo, vidare.

Åklagaren Birgitta Fernlund berättar för tidningen att Hoforsbon gått in i på ett närliggande ställe, troligen för att gömma sig. Medan Sandvikenbon dumpade bilen man tror att de hade färdats i, för att i stället stjäla en annan bil som denne kunde gripas i kort därpå.

Männen som häktades i dag misstänks också för olaga frihetsberövande. Enligt åklagaren ska de två personerna ha utsatt den tredje personen för ett brott innan rånförsöket på tisdagsmorgonen.

Den tredje personen har inte häktats men är fortsatt misstänkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.