En byggnad tillhörande Träningsskolan i Sandviken eldhärjades under onsdagskvällen. Vid ytterligare två tillfällen har branden blossat upp. Foto: Jan Peter Eriksson/SVT

Upprepade bränder vid skola i Sandviken – började brinna för tredje gången

Uppdaterad
Publicerad

Igår kväll eldhärjades en byggnad vid Norrsätraskolan i Sandviken. Vid lunchtid på torsdagen blossade branden upp igen.

Den byggnad som började brinna vid 20.30-tiden på onsdagskvällen tillhör Träningsskolan. Det är en skola som är en anpassad grundskola och har daglig verksamhet för elever med någon form av funktionsnedsättning.

Brinna två gånger till

Med hjälp av en kranbil som rev taket av byggnaden kunde räddningstjänsten släcka branden på onsdagskvällen. Men senare på natten tog sig branden igen i brandresterna och räddningstjänsten fick rycka ut en andra gång för att släcka. Vid lunchtid på torsdagen började det brinna för tredje gången – den här gången i en vägg.

Enligt tidningen Arbetarbladet så misstänker polisen att branden är anlagd. Man har spärrat av ett större område som ska undersökas av tekniker när brandresterna har svalnat. Polisen har även hållit vittnesförhör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.