brandman släcker brandskadat hus

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Två personer fördes till sjukhus efter branden i Viksjöfors – räddningstjänsten berättar om insatsen vid villan. Foto: Rikard Berglin/SVT

Villabrand i Viksjöfors – två personer till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Två personer har förts till sjukhus efter att en villa i Viksjöfors, mellan Edsbyn och Alfta, blev övertänd på fredagsmorgon. Räddningstjänsten arbetar intensivt för att förhindra spridning till närliggande byggnader.

Området är relativt tätbebyggt, vilket har lett till att räddningstjänsten beslutat att evakuera grannarna. Resurser från tre olika brandstationer är på plats. Branden har varit så kraftig att delar av byggnaden har rasat.

Två till sjukhus

– En tillfällig ledningsplats har upprättats på skolan i Viksjöfors, där kan närboende få information om branden och det pågående släckningsarbetet, berättar Emil Berggren.

Två personer har förts till sjukhus. En kvinna i 40-årsåldern och en kvinna i 80-årsåldern. Deras skadeläge är för närvarande oklart.

– Vi lyckades få ut de två som fanns kvar i huset, säger insatsledaren Pär Palm, som också berättar att personerna ska ha varit i gott skick.

Kraftig rök i området

Branden är under kontroll nu och det finns ingen risk för spridning, enligt larmbefälet. Räddningstjänsten har lyckats rädda bilarna som stod i garaget och har ventilerat närliggande byggnader på grund av den kraftiga röken i området.

Texten uppdateras.

Grannar i området har evakuerats efter den kraftiga villabranden. Foto: Rikard Berglin/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.