William Ahlborg från Bolaget.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Gävlebördige William Ahlborg är en av personerna bakom Falubandet Bolaget som slår rekord på rekord i musikbranschen. Foto: SVT

William från Gävle med i succébandet Bolaget – mest streamade i Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Gävlebördige William Ahlborg är en av personerna bakom Falubandet Bolaget som slår rekord på rekord i musikbranschen. I SVT Edits nya dokumentär beskriver det medieskygga bandet vägen till topplistorna.

Gruppen Bolaget bildades 2019 som en kul grej, tanken var aldrig att bli artister. Men nu har de kommit att bli Sveriges mest streamade band och har slagit flera svenska musikrekord.

– Historien började egentligen på en förfest, berättar William Ahlborg i dokumentären.

På Spotifys lista över de mest spelade låtarna i år hamnade Bolaget på både plats ett och två med låtarna ”Ikväll igen” och ”Kan inte gå”.

I SVT Edits nya dokumentär ”Sagan om Bolaget” skildras vägen till topplistorna. I klippet berättar bandmedlemmarna om hur de till en början gjorde allt själva, utan ett skivbolag i ryggen.

”Nice att festa till” – hör SVT:s reporter sjunga med folk på gatan

Reportern håller i en bild med Bolaget i ena handet, och står och intervjuar flera personer

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s reporter kollar om folk på gatan kan sjunga Bolagets låtar. Foto: Niki Warden Werning

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.