Åklagare Viktor Törneke om kopplingen mellan ett grovt vapenbrott i Göteborg och skjutningen på Kungsmässan. Bakgrunden visar en grön gräsmatta och träd som bidrar till en urban miljö.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det finns kopplingar till ett ärende där tre personer misstänks för grovt vapenbrott” – hör åklagare Viktor Törneke berätta mer i klippet. Foto: Hampus Lundh/SVT

Åklagaren: Finns kopplingar mellan skottlossning på Kungsmässan och ärende från i somras

Uppdaterad
Publicerad

Mannen som sköts på Kungsmässan ska ha varit föremål för mordplaner redan under sommaren, enligt uppgifter till Kungsbackaposten. Åklagare bekräftar att skjutningen går att koppla ihop med ett större ärende i Mölndal.

Enligt åklagare Viktor Törneke som tagit över förundersökningen utreds nu sambandet mellan en händelse i somras där tre personer greps för mordförberedelser på den nu skjutne mannen.

– Det finns kopplingar till ett ärende där tre personer misstänks för grovt vapenbrott, säger Viktor Törneke.

I klippet berättar åklagaren om kopplingarna till en annan förundersökning gällande grovt vapenbrott som skjutningen på Kungsmässan kan kopplas till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossning på Kungsmässan

Mer i ämnet