Miljö- och hälsoinspektörerna i Halmstads kommun ger tips och råd till Halmstad golfklubbs restaurang. Foto: Casper Sewerin/SVT

Så ska restaurangerna få hjälp att göra rätt under coronapandemin

Publicerad

Hur ska man tänka när man placerar borden på uteserveringarna och hur ska man göra med kösystemet? Det är några av de frågor miljö- och hälsoinspektörerna turnerar runt och informerar restaurangerna om i Halmstads kommun.

Folkhälsomyndighetens rekommendationer och regler har blivit en utmaning för restauranger runt om i landet. För att försäkra sig att alla får chansen att göra rätt har därför flera kommuner i länet valt att åka ut på besök och hjälpa till med olika frågor.

– Det kan vara att prata om att man ska glesa ut borden, att man kan ta bort stolar eller sätta upp lappar och säga att bordet inte används pågrund av covid-19, säger Sofia Höglind, miljöinspektör i Halmstads kommun.

Coronaviruset i Halland

I Halmstads kommun har totalt 103 restauranger fått besök av miljö- och hälsoinspektörerna.

I klippet ovan får du höra miljöinspektören berätta hur restaurangerna i Halmstad sköter sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet