Bente Matsson och Gunhild Christensen Nilsson riktar skarp kritik mot Halmstads kommun, eftersom de menar att man med så kallade resurspass inom socialförvaltningen riskerar att sprida covid-19. Foto: SVT/Ida Röök Svalander

Kritik mot resurspass på olika boenden i pandemitider

Uppdaterad
Publicerad

På socialförvaltningen i Halmstad har man infört så kallat hälsoschema i arbetet med heltid som norm. I detta ingår resurspass som innebär att personal tjänstgör vissa pass på andra boenden än det de vanligtvis arbetar på. Nu slår anställda larm om att resurspassen riskerar att leda till ökad smittspridning av covid-19.

Bente Matsson och Gunhild Christensen Nilsson, som arbetar på gruppboenden, beskriver att missnöjet bland de anställda inom socialförvaltningen är stort. Att rotera på olika boenden under en pågående pandemi är ohållbart, menar de.

– För både personal och brukare ger det här mycket oro. Vi vill helst se att man stoppar systemet med resurspass omgående, säger Gunhild Gunhild Christensen Nilsson.

I klippet ovan berättar de mer om sin oro.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet