• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bollnäs och Freluga, Bollnäs kommun, Gävleborgs län. Vattnet hos vattenbolaget HelsingeVatten är otjänligt. Boenden i området uppmanas att koka vattnet före förtäring. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

En kille spelar padel.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Häng med på padelträningen i klippet ovan – och hör mer om varför barnen ska stoppa padeldöden. Foto: Daniel Strömbäck/SVT

Barnen i Falkenberg ska stoppa padeldöden

Uppdaterad
Publicerad

Under pandemin växte sporten padel så det knakade, men nu ser det ut att vända. I Falkenberg försöker man därför rädda padeln genom en ny målgrupp – barnen.

För att barn ska få upp ögonen för padel arrangerar Ocean padel i Falkenberg sommarpadel för unga. Intresset har varit stort och i år fick de förlänga aktiviteten med en vecka.

Häng med in i hallen och se barnen träna i klippet ovan.

SVT Nyheter Hallands sommarturné

Under 2021 bokades 540 000 padelbanor av unika spelare i Sverige. Under 2022 sjönk siffran till 421 000. Samtidigt har flera hallar också bommat igen och ett ord som har myntats är ”padeldöden”.

– Medelålders män finns här, och de vill vi inte bli av med. Men vi vill få in nya och då är de unga en kategori vi verkligen jobbar för, säger Henrik Svensson, delägare i en padelhall i Falkenberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT Nyheter Hallands sommarturné

Mer i ämnet