En kvinna står vid rosa ballonger och håller upp ett diplom.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Helt fantastiskt”. Hör Carina Jakobsson om priset i klippet. Foto: Bröstcancerförbundet

Carina Jakobsson prisas för sitt arbete inom bröstcancervården i Varberg

Uppdaterad
Publicerad

För sin kompetens och engagemang inom bröstcancervården tilldelas i år Carina Jakobsson priset som Årets bröstsjuksköterska. Till vardags arbetar hon på onkologimottagningen på sjukhuset i Varberg.

Priset delas varje år ut av Bröstcancerförbundet efter att patienter nominerat sjuksköterskor.

Årets vinnare Carina Jakobsson hedras för sin förmåga att skapa trygghet som underlättar vårdprocessen för patienterna.

– För oss patienter har mötet med kontaktsjuksköterskan avgörande betydelse för hur vi mår under och efter en av de tuffaste perioderna i våra liv. Jag skattar mig lycklig att jag fick Carina Jakobsson vid min sida under cytostatikabehandlingen, säger en av Carinas patienter i ett pressmeddelande.

NOMINERINGen:

”Genom enastående specialistkunskaper, medkänsla och samarbetsförmåga är Carina Jakobsson en vardagshjälte inom bröstcancervården. Hennes arbete underlättar vårdprocessen för patienterna, ger dem en trygg oas i en svår livssituation och stärker deras delaktighet. Som kursledare för en utbildning för sjuksköterskor som behandlar cancerpatienter bidrar hon dessutom till viktig kompetenshöjning. Carina är en förebild för hela vården och en inspirationskälla som förtjänar en prestigefylld utmärkelse för sitt outtröttliga engagemang för patienterna.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.