Amadou Sowe från Andersberg är bekymrad över att ingen representerar hans stadsdel i Halmstads kommunfullmäktige. Foto: SVT

Dålig läsförståelse – politiskt handikapp

Publicerad

Segregationen i staden syns även i politikens korridorer. Även om Amadou Sowe från Andersberg i Halmstad tycker att det är ett problem kan han inte tänka sig att bli politiker.

Andersberg, med 4.500 invånare, var det område i Halmstad med lägst valdeltagande. Det är en stadsdel där de boende tjänar mindre än genomsnittet och där över hälften är födda i ett annat land.

Ingen av de ordinarie kommunfullmäktigeledamöterna i Halmstad bor i samma stadsdel som Amadou Sowe och han är bekymrad över situationen.

– Jag tror inte att det är så bra för Andersberg. Det vore bra om det var några politiker som bor här så de förstår hur Andersberg fungerar, säger han.

Däremot så kan inte tänka sig att bli politiker själv.

– Jag är politiskt intresserad, men jag har ett handikapp för jag har inte gått mycket i skolan. Det gäller att man kan både läsa och skriva och förstå vad som står i papperna, säger han.

Läs också: SVT Hallandsnytt har kartlagt var politikerna bor.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.