Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Peter Bengtsson är verksamhetsledare på Dramalogen och Ola Magnusson är förvaltningschef för kulturförvaltningen i Halmstad kommun. Hör vad de har att säga om Dramalogens uppdrag. Foto: Rebecka Block/SVT

Efter kritik – kulturhuset Dramalogen i Halmstad kan knoppas av från kommunen

Uppdaterad
Publicerad

Vad är skattefinansierad kulturverksamhet och vad är stöd till enskilda kulturföretagare? Det är inte tydligt på kulturhuset Dramalogen i Halmstad, enligt en extern granskningsrapport. Kritiken kan leda till att Dramalogen inte får vara kvar i kommunens organisation.

Dramalogen drivs som en del av Halmstads kommuns kulturverksamhet. Men en extern konsultrapport är kritisk till att att det saknas tydlig styrning och mål, med risken att skattefinansierad verksamhet och stöd till enskilda kulturutövare blandas ihop.

– För oss har uppdraget alltid varit tydligt, svarar däremot Peter Bengtsson, verksamhetsledare på Dramalogen, i SVT:s intervju som du ser i klippet ovan.

Stöttar unga kulturutövare

Dramalogen kom till som ett projekt 2013 för att ge kulturskapare möjlighet att överleva på sin konst. Det har sedan utvecklats till att stötta unga kulturutövare till att bli egna företagare. skapa nätverk, arrangera kulturevenemang eller fortsätta med högre studier i Halmstad.

För kommunens kulturförvaltning finns nu två alternativ för hur Dramalogen kan förändras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.