kurs för fotbollsdomare

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT hängde med på ett kurstillfälle för att höra om hur det är att vara kvinnlig domare när klimatet upplevs som allt hårdare både på och utanför planen. Foto: Emelie Skoog

Få kvinnliga fotbollsdomare – så ska de bli fler i Halland

Uppdaterad
Publicerad

Varje år håller Hallands fotbollförbund domarkurser för att utbilda nya domare. I år har man valt att ha en kurs enbart för tjejer.

– Kvinnliga domare tillför något i spelet och klimatet, det blir lite lugnare överlag, säger Jörgen Ahlgren, kursansvarig.

Den som går utbildningen blir distriktsdomare och får döma 11 mot 11-matcher i distriktet, upp till division två för damer och sex för herrar. Kursen pågår vid fem tillfällen och därefter är det praktik.

SVT hängde med på andra kurstillfället och pratade om hur det är att vara kvinnlig domare i ett allt tuffare klimat på och utanför plan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.