Två bilder- På ena sidan står en man i skjorta och ser mot kameran. På andra sidan syns turister som är på stranden en solig dag.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”De kommunala resurserna räcker inte till” – hör Per Svensson (S), kommunstyrelsen ordförande, berätta om varför han vill ha en turistskatt. Foto: SVT

Falkenberg säger ja till turistskatt: ”De kommunala resurserna räcker inte till”

Uppdaterad
Publicerad

Ledningen för Falkenbergs kommun är positiva till att en turistskatt ska kunna tas ut från besökare, det visar en enkätundersökning som SVT gjort.

– Det handlar om att behålla, men även utveckla det turistområde vi har, säger Per Svensson (S), kommunstyrelsens ordförande.

I klippet hör du Per Svensson (S) om varför han vill ha en turistskatt.

SVT frågade de styrande politikerna i Sveriges 30 mest besökta kommuner, sett utifrån antalet gästnätter per invånare, om de vill införa någon form av turistskatt. Häften av politikerna i de 22 kommunerna som svarat säger att de är positivt inställda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Turistskatt

Mer i ämnet