Stefan Löfven sätter gärna tänderna i klassikern fläskpannkaka. Foto: SVT

Fläskpannkaka statsministerns favoritmat – svarade på Halmstadbarnens brev

Uppdaterad
Publicerad

Statsminister Stefan Löfven (S) sätter gärna tänderna i klassikern fläskpannkaka. Det meddelar han en femteklassare i Halmstad som svar på frågan om vad som är hans favoritmat.

När femteklassaren på Furulundsskolan i Halmstad fick som uppgift att skriva ett mejl till en person passade hon på att adressera några frågor till Stefan Löfven. I brevet upplyser hon statsministern om hennes favoriträtter som är pasta carbonara, stuvade makaroner och kötbullar och mammas potatisgratäng med fläskytterfilé.

”Min favoritmat är fläskpannkaka. Dina favoriträtter låter också goda”, skriver statsminstern i sitt mejlsvar.

Har inget lov

Han meddelar inte helt otippat att hans favoritfärg är röd och på frågan om han har några lov svarar han.

”De flesta vuxna som jobbar har några veckors semester varje år i stället för lov, men som statsminister är jag alltid i tjänst. Som tur är tycker jag mycket om mitt jobb. Jag har ett fritidshus utanför Örnsköldsvik dit jag och min fru Ulla brukar åka för att umgås med familjen och ta det lugnt.”

Vill ha kortare skolvecka

Ett annat brevskrivande par, från Nyhemsskolan i Halmstad, undrar om de inte kan vara lediga från skolan på fredagar, eftersom de är trötta då. Men den idén verkar statsministern inte helt förtjust i:

”Med bara fyra dagars skolvecka skulle nog skoldagarna behöva bli längre för att hinna med all undervisning”, svarar han och avslutar med att önska ett fint sommarlov.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.