Arkivbild. Foto: Anders Wiklund/TT

Flyglinje mellan Halmstad och Stockholm pausad – flygbolag riskerar konkurs

Publicerad

Flygbolaget Air Leap, som bland annat flyger mellan Halmstad och Arlanda, har begärt företagsrekonstruktion. Bolagets framtid är oviss och för tillfället är planen stillastående. 

Pandemin har fått flygbolagets framtid att skaka. I ett pressmeddelande skriver bolaget att ”det inte är ekonomiskt försvarbart att driva verksamheten vidare i nuvarande form med de förutsättningar som finns idag.” Vidare anser de att det ekonomiska stödet varit för litet under pandemin.

På flygplatsen i Halmstad tycker man beskedet är tråkigt.

– Den första tanken här och nu är att det vore tråkigt att inte kunna erbjuda hallänningarna en linje till Arlanda. Det har varit en förfrågan i flera år, säger Anette Holmgren, affärsutvecklare på flygplatsen.

Flygen är inställda från och med 24 januari. När och om de återupptas är oklart. Flygbolaget Bra, som trafikerar sträckan mellan Halmstad och Bromma, flyger fortfarande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.