En person i en väst med texten ”KRISSTÖD” står vänd mot en roterande dörr, där två äldre personer är på väg in. Området verkar vara en offentlig plats med stora fönster som släpper in dagsljus.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Krisstöd och ökad polisnärvaro när gallerian Kungsmässan öppnade på måndagsförmiddagen efter söndagens skjutning. ”Viktigt att vi markerar inte och låter de mörka krafterna ta över”, säger gallerians marknadschef. Foto: Elias Åhlander

Gallerian Kungsmässan öppen efter skottlossningen: ”Viktigt att inte låta mörka krafter ta över”

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagseftermiddagen sköts en butiksanställd på gallerian Kungsmässan i Kungsbacka. Gallerian stängde till följd av händelsen men håller under måndagen öppet igen som vanligt. Här berättar polis och gallerians marknadschef varför det var viktigt att öppna.

– Polisen bedömer att det är säkert att öppna och vi lyssnar givetvis på dem i den härfrågan, säger Jessika Wikestam, marknadschef på Kungsmässan.

Ingen hotbild mot Kungsmässan

Under söndagskvällen förhörde polisen vittnen på plats.

Skottlossning på Kungsmässan

– Eftersom det är en offentlig plats finns det många. Det är ett intensivt arbete med mycket informationsinhämtning för att lägga pusslet, säger polisens presstalesperson Jens Andersson på måndagen.

Enligt polisen finns det ingen hotbild mot Kungsmässan eller andra köpcenter i regionen. Men ett mobilt poliskontor kommer finnas vid Kungsmässan under de närmsta dagarna i trygghetsskapande syfte.

Ett krishanteringsteam kommer finnas i gallerian och polisnärvaron kommer vara förhöjd.

Två personer står i en park omgiven av grönskande träd och byggnader i bakgrunden. Den ena personen bär en svart jacka med en logotyp och den andra har en grå kappa. Solen lyser svagt, vilket skapar en mjuk belysning i scenen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi har ju varit oerhört förskonade – men vi vet vilken värld vi lever i”. Viktoria och dottern Vera bor i närheten av Kungsmässan där skottlossningen ägde rum under söndagen. Foto: Casper Sewerin/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossning på Kungsmässan

Mer i ämnet