Två grannbostäder utsatta för inbrott i Halmstad

Uppdaterad
Publicerad

Julhelgen är en extra utsatt helg när det gäller inbrott. Bland annat blev två grannbostäder i Halmstad utsatta – dessutom med liknande tillvägagångsätt

Runt klockan ett natten till juldagen upptäckte en kvinna att det varit inbrott i hennes bostad i Halmstad. Någon, eller några, hade genom altandörren tagit sig in i bostaden. Bland annat saknas både smycken och kontanter. När väl polisen anländer till platsen konstateras att ett inbrott med samma tillvägagångsätt skett i grannbostaden.

– Vi misstänker ju i sådana här fall att det rör sig om samma personer som gjort inbrotten, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg till SVT Nyheter Halland och fortsätter, julhelgen är en helg då det tyvärr sker mycket inbrott.

Skulle du säga att det är mer än normalt?

– Det är nog en normal storhelg, eller kanske lite mer än normalt. Dessutom är det ju så att det nog är först i morgon, när folk återvänder hem på annandagen som vi på riktigt kan veta omfattningen.

Är det någon gripen eller misstänkt för någon av de här brotten?

– Nej, ingen är gripen i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.