Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi kände att det här måste vi bara vara med på”, Petra Eriksson, affärschef på Derome, om hur det var att jobba med projektet. Foto: Foto: Derome

Halländskt företag var med och byggde ”årets bästa arkitektur”

Uppdaterad
Publicerad

Kulturhuset Sara i Skellefteå, som halländska företaget Derome varit med och byggde, har utsetts till årets bästa arkitektur av brittiska tidningen the Guardian.

– Det här projektet har verkligen tänjt på gränserna, säger Petra Eriksson, affärschef på Derome.

”Sverige går i spetsen när det gäller trä och visar upp hur en djärv ny framtid av hur 'plyskrapor' kan se ut”, skriver tidningen i sin motivering. Att allt trä kommer från närområdet och även har bearbetats där lyfts också.

Det närskaliga tänkandet är något som Petra Eriksson, affärschef på Derome, lyfter som en av de saker som gjorde projektet unikt.

Projektet var ett samarbete mellan flera olika entreprenörer där Hallandsföretaget stod för de 13 våningar av hotellrum som finns i byggnadens högsta del.

Ser projektledaren Petra Eriksson berätta i klippet vad man måste tänka på när man bygger högt i trä.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.