Linjen var planerad att sluta 26 oktober 2024 men körs vidare i ytterligare ett år då intresset är stort från resenärerna, enligt flygplatsen i Halmstad. Foto: Naima Abdi

Halmstad-Kosovo flyglinje förlängs till 2025

Uppdaterad
Publicerad

Sedan starten den 31 mars 2024 har Halmstad-Pristina flyglinjen haft en ökande passagerarutveckling.

– Vi har haft runt 1 100 resenärer i månaden och 82 procents beläggning på planen, berättar Anette Holmgren, affärsutvecklare på Halmstad City Airport.

Flyglinjen lockar resenärer främst från södra och västra Sverige och har blivit en viktig förbindelse för många, särskilt för dem med härkomst och släktingar i Kosovo.

”De flesta av våra resenärer säger att de är tacksamma över att det finns ett direktflyg till Kosovo,” berättar Anette Holmgren.

Däremot lades den nystartade flyglinjen mellan Halmstad och Bosnien-Hercegovina ner efter bara två månader i vintras.

Flyglinjen mellan Halmstad och Tuzla läggs ner:

Anette Holmgren, affärsutvecklare på Halmstad City Airport och en bild på flygplatsen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det har varit många reaktioner på den nedlagda flyglinjen berättar Anette Holmgren som är affärsutvecklare på Halmstad city airport. Foto: Naima Abdi

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.