När SVT Nyheter Halland ringer upp står My Feldt och förbereder chokladbiskvier i bageriet i Halmstad. Hon är nyss hemkommen efter att ha tagit emot det Svenska Gastronomipriset i Stockholm.
– Det är så stort. Jag är så sjukt glad. Jag trodde aldrig att jag skulle vinna, säger hon.
”Hade jag verkligen vunnit?”
En vecka före prisutdelningen fick hon ett samtal med beskedet att hon hade vunnit – men till en början vågade hon inte tro att det var sant.
– När vi lagt på var jag tvungen att smsa och fråga om jag verkligen hade vunnit eller om jag bara skulle dela ut priset, säger hon.
Grät genom hela tacktalet
My Feldt har en bakgrund som kock och driver ett bageri i Halmstad sedan fem år tillbaka tillsammans med sin man. Hon är dessutom aktiv på sociala medier där hon delar med sig av såväl brödbak och delikatesser som känslor. I motiveringen fokuserade juryn just på hennes självdistans, mod och att hon är en ”sjuhelsikes bak- och matlagare”.
– Det var så känslosamt. Jag bröt ihop totalt och lipade mig igenom hela tacktalet.
Hon fortsätter:
– Jag är nog fortfarande lite chockad. Det här är ett så stort pris.
Svenska Gastronomipriset
Det Svenska Gastronomipriset delas ut till någon som har gjort en insats för branschen. I fjol vann den välrenommerade kocken Magnus Nilsson som driver restaurang Fäviken.