Magnus Edman säger att stödpengarna är välbehövliga men att det dröjer innan flygplatsens ekonomi återhämtat sig. Foto: Alexandra Nordwall/SVT

Halmstads flygplats får nya miljoner för att klara pandemin

Uppdaterad
Publicerad

Efter rekordförlusten 2021 får nu Halmstad City Airport nya stödpengar. Regeringen sätter in 100 miljoner kronor till landets regionala flygplatser för att hjälpa dem klara pandemin.

Halmstad City Airport fick senast 2020 pandemistöd på runt sex miljoner kronor, även då från en pott på 100 miljoner. Hur den nya omgången av stödpengar ska fördelas är inte bestämt, men Magnus Edman bedöma att det kommer landa på mellan fyra och sex miljoner kronor.

VD och flygplatschefen Magnus Edman säger att det behövs minst ett år utan några stopp i trafiken innan de återhämtat sig helt, men stödpengarna gör att de kan klara 2022 utan lika mycket oro.

– Det kommer hjälpa oss det här året och det är verkligen välbehövligt, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.