Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vad ska jag ha i nu?”. Följ med de unga kockarna när de lär sig laga mat på kocklägret. Foto: Aina Olsson/SVT

Här lär sig barnen laga mat – ”Viktigt att de har ett syfte även på sommaren”

Publicerad

Majonnäs, vårrullar och hallongrottor. Under sommaren anordnar Halmstads kommun gratisaktiviteter för ungdomar som vill testa något nytt – bland annat ett kockläger. I år råder ett ovanligt högt tryck på aktiviteterna.

– Jag har sett fram emot det här jättelänge, säger deltagaren Alicia Hallgren.

Inom kommunens initiativ Aktiv sommar erbjuds barn och unga i Halmstad att testa på nya aktiviteter under en vecka långt läger. Där får barnen en chans att lära sig nya saker – i ett nytt sammanhang.

Ovanligt populärt

I år har det varit ett ovanligt högt tryck på ansökan för lägren. Exakt vad det beror på är inte kartlagt, men det kan finnas flera möjliga orsaker enligt kommunen. Till exempel att alla inte har möjlighet att göra aktiviteter på egen hand.

– Det är viktigt att vi bidrar till att barnen får en meningsfull fritid, säger Maria Sjöberg, processledare på Nolltrefem.

Starta klippet ovan för att hänga med in i köket med Vide, Alicia och Melker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.