SVTs reporter testar Försvarsmaktens nya träningsprogram MFT, Militär fysisk träning som just nu testas på Lv 6 i Halmstad.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Nu har jag nästan nått min maxgräns” Se SVT:s reporter ta sig an de värnpliktigas nya träningsprogram i klippet. Foto: Anton Johansson/SVT

Här testar SVT:s reporter nya fysträningen: ”Helt darrig i benen”

Uppdaterad
Publicerad

Hur tufft är det nya träningsprogrammet MFT, eller Militär fysisk träning, som tagits fram på Lv 6 i Halmstad? Vi skickade ut vår reporter med de värnpliktiga för att ta reda på just detta.

– Gud, ska vi springa två varv?! Alla hann ifrån mig, konstaterar SVT:s något slitna reporter Aina Olsson.

Häng med på fysträningen i klippet ovan.

En grupp vänspliktiga i Försvarsmaktens blå träningskläder står på rad, som bevittnar en intensiv träning. Framför dem utför två personer en fysisk övning på gräset, medan en instruktör, klädd i en mörk jacka, övervakar och ger instruktioner.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi förändrar strukturen på träningen”. I klippet berättar Jesper Lindberg på Försvarsmakten om varför man ser behovet av ett nytt träningsprogram för de värnpliktiga. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.