En orange katt sitter vid ett fönster och tittar ut över en grön trädgård. Kattens spegelbild syns i glaset. I bakgrunden skymtar en persons rygg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
När den 2-åriga katten Rufus var försvunnen engagerade sig hela grannskapet i Genevad. Två veckor senare hittade fem barn i området honom. Foto: SVT/Alice Loth

Katten Rufus överlevde två veckor i källaren – räddades av grannbarnen

Publicerad

Familjen Carrascos katt var spårlöst försvunnen i två veckor. När några barn hörde ett jamande från en källare i närheten hittades katten Rufus vid liv – alldeles intill två avlidna katter.

– Jag är så tacksam att barnen inte gav upp. De är våra änglar, säger matte Sylvana Carrasco.

En hittelön på 1 000 kronor utlovades till den som kunde komma med ledtrådar kring Rufus, en summa som de fem barnen i Genevad nu får dela på.

I klippet visar barnen hur de upptäckte ljudet – och hur andra katter i den förfallna källaren inte klarat sig lika bra som Rufus.

Grannarna Ebba 9 år, Elvin 7 år, Nicole 9 år, Thea 12 år och Lennox 8 år hjälptes alla åt att hitta den försvunna katten – och fick hittelön som belöning. Foto: SVT/Alice Loth

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.