Ett stort hus är helt övertänt av lågor, omgiven av träd. Kraftig rök stiger från byggnaden, som är belägen i ett mörkt landskap. I bakgrunden syns blåaktiga ljus, vilket tyder på närhet av brandfordon. Scenen utstrålar en känsla av intensitet och fara.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Räddningstjänsten var tvungen att låta villan brinna ner. Foto: Linus Kamstedt Lindholm

Kraftig brand i villa utanför Halmstad – elsparkcykel trolig orsak

Uppdaterad
Publicerad

En villa norr om Halmstad började brinna under måndagskvällen. Fastigheten totalförstördes. Tre personer omhändertogs av ambulans, men ingen har förts till sjukhus enligt SOS alarm.

Det var under måndagskvällen som ett larm kom om en brand i en villa norr om Halmstad.
– Det var de boende själva som larmade och redan då brann det rejält, säger Peter Karlborg, vakthavande befäl vid räddningstjänsten.

Totalt övertänd

Räddningstjänsten kunde snart konstatera att villan var bortom räddning och fokuserade istället på att intilliggande byggnader, som inte är boningshus. De byggnaderna kunde räddas.

– Vi har haft efterbevakning under natten, säger Peter Karlborg, på tisdagsmorgonen.

Enligt polisen är det troligt att det var en elsparkcykel, som var på laddning, som orsakade branden. Det finns ingen misstanke om brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.