Porträttbild av Christoffer Erson som är restaurangchef på Hotel Tylösand. Och en bild på en bardisk på krog.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Christoffer Erson är restaurangchef på Hotel Tylösand. Efter 20 år i branschen upplever han nu ett mer öppet narkotikabruk bland gästerna. Foto: Pontus Lundahl/TT, Anton Johansson/SVT

Krögaren om knarket på krogen: ”Det är mer öppet”

Publicerad

Illegala droger blir allt mer öppet i kroglivet menar krögare. Under våren utbildar därför länsstyrelsen i hur det kan förebyggas och hur narkotikapåverkade personer bör bemötas.

Utbildningen kommer hållas vid tre tillfällen i april och maj i Halmstad, Falkenberg och Kungsbacka.

– Vi gör det här för att underlätta för krögarna. Kroglivet är ju generellt en plats där det förekommer mer narkotika än andra platser i samhället, säger Alexander Mårtensson, samordnare för arbetet mot alkohol, narkotika, tobak och spel vid länsstyrelsen i Halland.

I klippet berättar krögarna om hur de ser på narkotikasituationen och vad som kan göras för att förebygga brukandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.