Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Påverkar oss alla i kommunen”. Så har kommunens krisgrupp POSOM jobbat efter dödsolyckan i Vallda. Se ordföranden Linnéa Kumlemark berätta. Foto: Anton Johansson/ SVT

Kungsbackas stödgrupp efter dödsolyckan i Vallda: ”Påverkar oss alla i kommunen”

Uppdaterad
Publicerad

Två unga män dog och en är allvarligt skadad, ytterligare två personer vårdades för lindriga skador. Så här har kommunens stödgrupp jobbat med att ta hand om den sorg och chock som människor i Vallda känt efter dödsolyckan på lördagskvällen.

Den så kallade POSOM-gruppen sattes in under det akuta läget i helgen och samarbetade bland annat med Svenska kyrkan i omhändertagandet av människor som berördes av olyckan.

I klippet ovan berättar gruppens ordförande Linnéa Kumlemark hur de har arbetat.

Dödsolyckan i Vallda

Efter helgen har kommunens ordinarie verksamhet tagit över om det finns behov av ytterligare stödinsatser till följd av olyckan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under söndagen kom anhöriga till de drabbade till olycksplatsen och lämnade blommor. Så här kommenterar polisens presstalesperson August Brandt olyckan på söndagen. Foto: SVT

Det här är POSOM

POSOM står för psykiskt och socialt omhändertagande av människor vid stora olyckor och katastrofer. Kommunens individ & familjeomsorg är ansvarig för verksamheten i Kungsbacka kommun.

För att aktivera krisstöd krävs en bedömning i varje enskilt fall.

Den initiala bedömningen genomförs ofta av polisens insatsledare eller räddningstjänstens räddningsledare i anslutning till händelsen eller olycksplatsen.

Källa: Kungsbacka kommun

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsolyckan i Vallda

Mer i ämnet