Femårigt barn krockade bil i Halmstad – hade sitt syskon i fordonet

Uppdaterad
Publicerad

Ett femårigt barn tog under torsdagsmorgonen sina föräldrars bilnycklar och hoppade på egen hand in med sitt syskon i bilen. Efter en kort sträcka krockade barnen.

– Detta är anmärkningsvärt i högsta grad, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

Larmet inkom vid sju-tiden på morgonen från ett centralt bostadsområde i Halmstad. Femåringen, som ska vara väldigt bilintresserad, hittade nycklarna och tog med sitt yngre syskon ut i bilen.

Barnet startade bilen och körde en sträcka på cirka 150 meter innan bilen stannades. Under färden har de även krockat med andra stillastående fordon. Totalt har sex bilar skadats. Färden ska ha gått sakta och ingen person kom till skada.

Vittne stoppade bilen

En granne såg händelsen och sprang ikapp bilen med de två unga barnen för att hjälpa dem att stanna. Strax efter det kom föräldrarna till platsen.

– Hjälten i sammanhanget är det här vittnet som tar sig in i bilen när han ser vilka som kör och stoppar den, säger Stefan Gustafsson.

Det finns inga misstankar om brott i samband med händelsen.

– Just nu får vi bara vara tacksamma att ingen är skadad, säger Gustafsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.