• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten på Gåsagången 42 Hisingen i Göteborgs kommun, Västra Götalands län. Det brinner i ett flervåningshus med kraftig rökspridning. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Göteborg.

Branden på Knäredssågen i Laholms kommun släcktes efter att sprinklersystemet utlösts. Händelsen har inte påverkat produktionen. Foto: Privat

Man häktad misstänkt för grov mordbrand på Knäredssågen

Uppdaterad
Publicerad

En man har häktats misstänkt för den brand som utbröt på sågverket i Knäred under helgen. Han förnekar brott.

Branden bröt ut natten till lördagen. Travar med virke hade fattat eld och sprinklersystemet utlösts. Det räddade fabriken, enligt Dennis Mårtensson, delägare i Knäredssågen.

– Vi är väldigt tacksamma, säger han.

Misstänkt förnekar

En man är på sannolika skäl misstänkt för grov mordbrand men åklagare Sonja Seligman kan i nuläget inte uttala sig om fallet. Mannens advokat säger att hans klient förnekar brott men vill i övrigt inte heller ge några kommentarer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.