Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s reporter på plats vid platsen där en detonation ska ha inträffat under lördagskvällen. Foto: SVT/ Christian Nilsson

Misstänkta sprängladdningar funna i Falkenberg

Uppdaterad
Publicerad

Någon form av laddning detonerade i ett skogsområde i Falkenberg på lördagskvällen. Ett större område vid Skogskyrkogården spärrades av.

– Det är inte riktat mot någon person, det är ingen som är skadad. Man har bara bränt av den i skogen, säger Christoffer Feuk, vakthavande befäl vid polisen.

Flera samtal om en kraftig smäll kom in till polisen vid 22-tiden. I området hittades senare ytterligare en liknande misstänkt laddning som inte detonerat. Föremålen ska analyseras av bombtekniker som kallats till platsen.

– Det verkar vara ett hemmabygge av något slag, säger Christoffer Feuk

Polisen sökte bland annat med helikopter efter misstänkta gärningsmän under natten. Men vid niotiden på söndagsmorgonen var ännu ingen gripen. Avspärrningarna hävdes under förmiddagen.

– Ingen person har skadats, säger Caroline Karlsson, polisens presstalesperson.

En anmälan om grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor har upprättas. 

Under eftermiddagen konstaterade polisen att de funna föremålen ”inte liknar de föremål som använts vid sprängningar riktade mot fastigheter i Falkenberg”. Polisen uppger samtidigt att man inte ser några kopplingar till tidigare händelser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.