Kö av bilar på en motorväg, med en svart skåpbil i förgrunden och färre bilar längre fram. Omgivningen är dämpad med träddel och gräsmatta vid vägkanten under molniga förhållanden.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Prognosen är att trafiken kommer påverkas fram till midnatt. Foto: Privat

Olycka på E6 norr om Kungsbacka – stor påverkan på trafiken

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil har kört in i ett vägassistansfordon på E6 norr om Kungsbacka. Enligt Trafikverket ska påverkan på trafiken vara stor i södergående riktning och prognosen är att arbetet med olyckan ska vara slutfört vid midnatt.

Larmet om olyckan kom in vid 11.30 på fredagsförmiddagen. Olyckan inträffade i närheten av trafikplats Kungsbacka N (61) i höjd med Hede.

Orsakar långa köer

Till följd av olyckan har det bildats långa köer från Göteborg och Kungsbacka. Tim Persson fastnade i kön på sin väg ner till Helsingborg.

– Vi började åka från Göteborg vid halv två och har i princip suttit i kö sen dess. Efter drygt två timmar av att köa börjar man tappa det men det har börjat ordna sig något nu när vi kommit förbi olyckan, säger han.

Omfattande dieselläckage

Huruvida någon skadats i samband med olyckan är oklart. Enligt räddningstjänsten har olyckan lett till ett omfattande dieselläckage.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.