Enligt Hallandstrafiken har ordningsvakter gett resultat för att öka tryggheten på Öresundstågen genom Halland. Foto: Johan Nilsson / TT

Ordningsvakterna blir kvar på Öresundstågen: ”Tryggheten har ökat”

Publicerad

Nu står det klart att systemet med ordningsvakter på helgnätter på Öresundstågen mellan Göteborg och Halmstad blir kvar.

– Det är tråkigt att det behövs men den upplevda tryggheten har ökat när de här ordningsvakterna är ombord, säger Peter Gyllander, presstalesperson på Hallandstrafiken, till SVT Nyheter Halland.

Ordningsvakterna kommer att bli kvar till åtminstone december 2025, då avtalet med nuvarande drift och underhållsföretag löper ut. Projektets provperiod började under april 2024.

SVT träffade Peter Gyllander på Hallandstrafiken tidigare i år. I klippet nedan kan du ta del av vad han sa om projektet då.

Peter Gyllander på Hallandstrafiken framför stationsbyggnaden vid Halmstad station

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Många är ute och festar och ska sen åka tåg, då kan det upplevas som otryggt”, hör Peter Gyllander på Hallandstrafiken och varför ordningsvakter testas. Foto: Klara Misgeld/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.