Bild på kvinna som står i ett kök och fixar mat. Kvinnan heter Özlem Akgün och hon är med i Women on Wednesday och förbereder mat till förskolebarn i Halland.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Att Women on Wednesday vänder sig till just kvinnor tycker Özlem Akgün är bra. Följ med när hon förbereder maten till förskolebarnen. Foto: Anna Palmgren/SVT

Özlem har jobbat åtta år i Halmstads skolkök – fick hjälp av Women on Wednesday

Publicerad

Drömmen om hus och bil gick i uppfyllelse efter att 34-åriga Özlem Akgün fått fast jobb. I åtta år har hon nu varit kock i Halmstads kommun – där hon vill stanna tills pensionen. Mycket tack vare organisationen Women on Wednesday.

Det hela började med att hon fick kontakt med organisationen Women on Wednesday, Wow, i Halmstad. Hon fick sommarjobb inom äldrevården, men drömmen var att jobba med mat. Efter hjälp med rätt utbildning blev hon sedan anställd i kommunen.

Utan rätt kontakter tror hon att det skulle varit svårt att hitta ett jobb som hon trivdes med.

SVT Nyheter Halland följde med Özlem Akgün på jobbet – se besöket i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.