Foto: TT

Per Gessle i norska Melodifestivalen

Publicerad

Per Gessle tävlar i den norska motsvarigheten till Melodifestivalen, Melodi Grand Prix. Roxette-stjärnan har nämligen skrivit texten till artisten Charla K.s bidrag ”Stop the music”.

”Jag är både stolt och glad över att ha fått skriva texten. Nu hamnade vi helt plötsligt i Norge. Och i Melodifestivalen. Livet är fullt av överraskningar. Otroligt roligt”, säger Per Gessle i ett uttalande som refereras av Aftonbladet.

Per Gessle har två gånger tidigare medverkat i Melodifestivalen. 1980 skrev han texten till Lasse Lindboms ”För dina bruna ögons skull” och 1986 till Lena Philipssons ”Kärleken är evig”.

Artisten Charla K är sedan tidigare knuten till Gessles skivbolag Space Station 12. Melodi Grand Prix sänds i NRK den 10 mars, samma dag som SVT sänder Melodifestivalens final.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.