Personalstyrkan på Ringhals kärnkraftsverk kommer att påverkas. Frågan är fortfarande exakt hur mycket. Foto: SVT

Personalstyrkan kommer att minskas

Uppdaterad
Publicerad

För de anställda på Ringhals kärnkraftverk väntar nu en omställningsperiod, som kommer att sluta med minskad personalstyrka.

– Ja, den kommer att minska men i vilken takt och hur många kan jag inte svara på i dag, säger Eva Halldén, vd för Ringhals, till SVT Nyheter Halland.

Enligt henne är det först nu, i och med beslutet, som pusselbiten är på plats för att kunna slutföra analysen av kompetens- och bemanningsbehov. Samtidigt är hon noga med att påpeka att de båda anläggningarna kommer att köras några år till.

Många konsulter

Torbjörn Wahlborg, styrelseordförande för Ringhals AB och chef för Vattenfall Generation, säger till TT att många av dem som jobbar på verket i dag är konsulter och inhyrd personal.

– Så exakt hur det här kommer att slå mot vår egna personal är för tidigt att säga.

Stor nedskrivning

Vattenfall har redan gjort en nedskrivning på värdet av Ringhals med 17 miljarder kronor.

– Det kommer inte behövas ytterligare nedskrivningar. Vi har ju skrivit ned hela värdet på Ringhals 1 och 2, säger Wahlborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.