Peter Bengtsson kommenterar OS i Paris.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vad bör man hålla ögonen på inför sommarens OS i Paris när det kommer till gymnastiken? Om detta berättar den halländske OS-kommentatorn Peter Bengtsson i klippet. Foto: Anton Johansson/SVT

Peter från Halmstad gör sitt sjunde OS – från kommentatorsplats

Uppdaterad
Publicerad

Den 26 juli inleds OS i Paris och då kan den som vill följa gymnastiken låta sig guidas av Peter Bengtsson från Halmstad. Han kommenterar nu OS i tv för sjunde gången.

Han höll själv på med gymnastik i ungdomen, slutade när han var runt 20 och ägnade sig därefter åt att träna gymnaster – i flera år som landslagstränare.

– När man inte längre har kraften att stå många timmar och jobba med gymnasterna så är det här så nära man kan komma, säger Peter Bengtsson, som inte har någon önskan om att lämna gymnastiken bakom sig.

I klippet berättar han om sin kommentatorsroll och om förväntningarna på sommarens olympiska gymnastik.

OS-kommentatorn om grenarna att hålla koll på – ”Då är tyngdlagen satt ur spel”

Gymnasten David Rumbutis under OS i Tokyo 2021.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet går OS-kommentatorn Peter Bengtsson igenom tre av de sex OS-grenarna i gymnastik och tipsar om en ”galen serie”. Foto: Pontus Lundahl/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.