Oro för ökad smitta när skolorna drar igång igen? Inte för Anton Fröström, Agnes Åkesson, Disa Sjödin och Ellen Angervall som SVT träffar på stan i Varberg. Se vad de tänker om skolstarten, pandemin och om det skulle bli distansundervisning igen. Foto: Dennis Franco/ SVT

Så tycker elever om att komma tillbaka till skolan trots ökad smittspridning

Uppdaterad
Publicerad

Nästa veckan återvänder elever till skolan efter sommarlovet. Samtidigt ökar smittspridningen av covid-19, inte minst bland unga och ovaccinerade. Så här svarar elever på stan i Varberg om hur de känner inför skolstarten.

Över Varbergs skolor hänger ett hot från Arbetsmiljöverket som överväger att ställa krav på två meters avstånd i skolan, vilket kan leda till konsekvenser som återgång till distansundervisning.

I videoklippet ser du gymnasie- och högstadieelever berätta om hur de ser på smittspridning, skolstart och distansundervisning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet