Foto: Pivotech AB

Så här kan Hyltes nya skatepark se ut

Publicerad

Sedan tre år tillbaka har en skatepark i Hyltebruk varit en dröm. Men nu närmar det sig att bli verklighet. Hylte skateparkförening har fått de finansiärer som behövs, gjort klart ritningarna och väntar nu med spänning på att få sin förfrågan om bygglov godkänt.

– Det har gått fantastiskt bra hittills. Vi har haft bra dialog med partierna i kommunen. Sen känner vi att människorna runtomkring är med oss, så det finns en tro på det här projektet, berättar Johan Petersson, ordförande i Hylte skateparkförening.

Idéen om en skatepark uppstod för tre år sedan. Då kommunen inte har någon sådan på sin mark får barn och ungdomar som är engagerade i skating åka till närliggande kommuner som Halmstad, Falkenberg och Smålandsstenar. Därför uppstod skateparkföreningen 2016 med idéen om att även får en park till Hylte.

Beräknas kosta åtta miljoner

– Vi vill kunna erbjuda något annat till kommunens ungdomar än vad det traditionella idrottsföreningarna gör, säger Johan Petersson.

I sitt arbete har man lyckats knyta upp flera finansiärer. Allmänna Arvsfonden bidrar med störst summa följt av Lokalt ledd utveckling Halland, Hylte kommun och Bygdens bank. Den sammanlagda summan landar på åtta miljoner kronor.

Nyligen blev föreningen klar med ritningarna som ingår i bygglovsansökan. De visar en park som täcker 1500 kvadratmeter och bland annat innehåller en så kallad bowl.

Vill öppna sommaren 2019

– Den kommer troligtvis placeras i Parkstaden, mellan Forum-byggnaden och Nissan, säger Johan Petersson.

Visionen är att få klart arbetet till skolavslutningen 2019. Men för att det ska bli av måste bygglovet godkännas och entreprenörer kontrakteras.

– Det kan säkert dyka upp hinder på vägen. Sen är det inte hundra att parken blir exakt som på ritningarna. Det kan förekomma små förändringar beroende på hur bygglovet ser ut, säger Johan Petersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.