Bild från skönhetsbehandling

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det här är ju stora risker för patienterna”, hör Göran Olsson, enhetschef på Ivo, om varför myndigheten förbjudit kliniken att utföra injektionsbehandlingar. Foto: Skärmavbild

Skönhetsklinik i Halland förbjuds utföra behandlingar

Uppdaterad
Publicerad

Ivo förbjuder en ägare till en skönhetsklinik i Halland att utföra estetiska injektionsbehandlingar. Brister på kliniken innebär en påtaglig fara för patienters liv och hälsa, enligt myndigheten – men klinikägaren håller inte med.

Bristerna handlar enligt Inspektionen för vård och omsorg bland annat om att personal utan hälso- och sjukvårdslegitimation ska ha utfört injektionsbehandlingar – och att man gett läkemedel utan läkarordination.

Hör mer i klippet om Ivo:s beslut och vad vårdgivaren sagt till myndigheten.

Det är vanligt med brister inom skönhetsbranschen, säger Göran Olsson, enhetschef vid Ivo. Och därför är det viktigt att man som patient kontrollerar sin behandlare menar han.

– Det är en bransch med väldigt mycket oseriösa och okunniga aktörer, säger Göran Olsson

I Klippet nedan hör du kvinnan svar på IVOs bedömning.

En bild på en patient som får en injektionsspruta

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kvinnan menar att det inte är hon som ger injektionerna. Foto: arkivbild/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.