Hoppryttaren Robin Ingvarsson är uttagen till Gothenburg Horse Show. Foto: SVT

Stark inledning för Ingvarsson

Publicerad

Hoppryttaren Robin Ingvarsson från Varberg har haft en lysande inledning på säsongen 2017. Efter en rad segrar och placeringar, både i och utanför Sverige, är han uttagen till Gothenburg Horse Show som rids i Göteborg 21-26 februari. – Det är en av de bästa tävlingarna i hela Europa så det ska bli riktigt kul, säger 28-åringen till SVT Nyheter Halland.

Robin Ingvarsson vann guld på inomhus-SM 2016 med 8-årige hästen Hansson WL. Ekipaget har följt upp det med fortsatt fina resultat under starten på 2017. Något som inte gått förbundskapten Henrik Ankarcrona obemärkt förbi.

– Det är ett ekipage som presterat mycket bra och har en stabil och stark form, säger Ankarcrona till SVT Nyheter Halland.

– Hansson WL är en av de mest lovande unga hästar vi har i Sverige och jag tror mycket på dem inför framtiden. Den erfarenheten som den här typen av tävling kan erbjuda är mycket värdefull för Robin och hästen, fortsätter Ankarcrona.

Försiktig matchning av topphästen

Hansson WL köptes som sexåring och har visat fina kvaliteter hela tiden sedan dess. Matchningen har varit försiktig, men med tydlig målsättning att nå toppen.

– Han är så bra så det viktigaste har varit att inte gå för fort fram, man måste lugna sig och inte hoppa för stora klasser i för tidigt skede, säger Robin Ingvarsson till SVT Nyheter Halland.

Inför säsongen har Robin och hästarna varit i Holland under nästan en månad för att få flera internationella tävlingar på kort tid, och på så sätt komma igång med säsongen direkt. Det resulterade också i biljetten till tävlingarna i Göteborg.

– Målet med de tävlingarna var att visa bra form tidigt för att kunna bli uttagen till Göteborg så det känns riktigt bra nu, säger Robin Ingvarsson.

Tanken är att Hansson WL ska gå klasserna precis under världscupen i Göteborg med Göteborgs Grand Prix som höjdpunkt. 

– Det är en så grym arena med massa hemmapublik, kan inte bli bättre.

Satsar mot nationshoppningar

Hittills har Hansson WL löst alla uppgifter på utmärkt sätt och Robin blickar redan framåt. EM i Göteborg, hösten 2017, kommer ett år för tidigt för att det ska var det långsiktigt bästa för den så lovande hästen. Men tanken finns ändå att representera Sverige i sommar.

– Jag siktar på att rida minst en nationshoppning för Sverige under sommaren, säger Robin Ingvarsson.

Robin Ingvarsson och hans hästar laddar upp inför tävlingarna i Göteborg med en av årets nationella höjdpunkter; Borås Grand Prix.  Två segrar under tävlingarnas två första dagar bådar gott.

Göteborg Horse Show sänds i SVT 23-26 februari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.