Man vid stängsel med polisavspärrningsband i bakgrunden.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s reporter Andreas Andersson rapporterar från platsen. Foto: Marcus Alakangas/SVT

Efter storbråket i Halmstad – polisen försöker identifiera inblandade

Uppdaterad
Publicerad

Polis och åklagare är sparsamma med vad de vill berätta om det storbråk som bröt ut i Halmstad i helgen. Fem personer fick föras till sjukhus med skador efter händelsen, och en man är anhållen.

– Vi fick larm strax efter klockan 03 om 40–50 personer som slåss med tillhyggen. När vi kom till platsen kunde vi konstatera att det stämde, sa Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen, efter bråket.

Både slagträn och hammare ska ha hittats på platsen.

I klippet ovan berättar SVT:s reporter om händelsen från platsen.

Inte något slumpmässigt

Skälet till varför bråket bröt ut är oklart, men enligt polisen talar allt för att det har skett efter någon form av koordinering.

– Det som står helt klart är att en gruppering kommit dit i en väldig massa fordon, så vi ser det inte som någonting slumpmässigt, säger Morten Gunneng.

Fem personer har förts till sjukhus, där två ska ha allvarliga skador. På tisdagen meddelar åklagaren att alla har lämnat sjukhuset.

En man i 20-årsåldern har anhållits på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till grov misshandel.

Identifieringsarbete pågår

Utredningsarbetet leds i nuläget av åklagare Maria Sandstedt. Hon vill inte gå in på några detaljer, men bekräftar att man arbetar med att identifiera fler inblandade.

– Sker det något på allmän plats pågår det alltid identifieringsarbete för vilka som var där och vad de har gjort, säger hon.

Hon berättar även att man har pratat med några av dem som fördes till sjukhus efter bråket.

Polisen har tagit flera bilar i beslag och undersöker också om det kan finnas kameraövervakning i området, eller annan teknisk bevisning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.