Två kvinnor står i ett kontor. Nour, som står till höger och närmst kameran har blå tröja och mörkt hår. Karin har beige tröja, grått hår och runda glasögon.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nour Chirri, till höger, vänder sig till Funktionsrättslotsen när hon behöver hjälp i vardagen. Se hur det funkar i klippet ovan. Foto: Daniel Strömbäck/SVT

Unik tjänst i Falkenberg hjälper funktionsnedsatta i vardagen

Publicerad

Krångliga blanketter eller hjälp att boka läkartid. Fler än 250 personer med funktionsnedsättning har hittills fått hjälp av Funktionsrättslotsen. Falkenbergs unika satsning som ska se till så ingen faller mellan stolarna.

I Falkenberg finns en särskild tjänst dit personer med funktionsnedsättning kan vända sig för att få hjälp i vardagen. Funktionsrättslotsen.

Sedan starten för nästan fyra år sedan har flera fått hjälp. En av dem är Nour Chirri. Hör hur hennes vardag blivit enklare sedan satsningens start.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.