Lena From konstchef i Halmstad kommun står framför en utställningsvägg med tavlor

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med konstchef Lena Frohm i klippet för en första titt på de nya lokalerna i Mjellby konstmuseum i Halmstad. Foto: Rebecka Block/SVT

Uppgraderat Mjellby konstmuseum öppnar igen

Uppdaterad
Publicerad

Lördag sjunde september slår Mjellby konstmuseum upp portarna igen i Halmstad efter en omfattande renovering. Lokalerna ska nu hålla internationell klass för att ta hand om konsten.

– Vi vill framhålla vilken skatt som Halmstad har, säger konstchef Lena Frohm som ser fram emot att visa Halmstadgruppens verk igen som museet är hemmahamn för.

Konstverk kräver rätt temperatur, luftfuktighet och ljus. Museet har nu fått en avancerad klimatanläggning för att ta emot, hantera, förvara och ställa ut dem. Har man inte det blir det svårt att få låna in konst från andra institutioner.

Ny halmstadkonst på tapeten

Nyligen fick museet 300 verk av halmstadkonstnären Thea Ekström som deponerats på museet för visning under rubriken Tonsäker surrealism.

Museet öppnades 1980 av Viveka Bosson, dotter till Erik Olson, en av Halmstadgruppens konstnärer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.