Utredning avslöjar: Nytt akutsjukhus föreslås byggas i Falkenberg

Uppdaterad
Publicerad

Ersätt akutsjukhusen i Halmstad och Varberg med ett nytt, det föreslår en utredning som Hallandsposten tagit del av. Ett nytt sjukhus skulle enligt förslaget placeras centralt i länet – och lotten kan därmed landa på Falkenberg.

Enligt Hallandsposten landar tjänstemännens utredning i att Halland endast bör ha ett sjukhus med exempelvis dygnet runt-öppen akutmottagning, intensivvård, förlossning och BB. Ett helt nytt akutsjukhus bedöms kunna stå klart inom tio år.

Utredningen har letts av hälso- och sjukvårdsdirektör Martin Engström och var tänkt att vara klar senast i maj 2020, berättar tidningen. Men när SVT Nyheter Halland frågar regionstyrelsens ordförande Mikaela Waltersson, menar hon att utredningen inte är aktuell längre då de uppgifter som förslaget bygger på är föråldrade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.