En kvinna tillsammans med ett barn blir fotograferade ombord på ett gammalt tåg på Landeryds tågdagar

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Man kan ju tänka sig tillbaka lite, hur det kanske var förr när man åkte”, Amanda Wirefeldt var en av besökarna som passade på att spana in de gamla tågen. Foto: Klara Misgeld/SVT

Veterantåg lockade till folkfest i Landeryd

Uppdaterad
Publicerad

Både unga och gamla besökare lockades när Landeryds tågdagar arrangerades för tolfte året i rad. Många passade på att ta sig en åktur eller kika in i de gamla tågen. SVT gjorde ett nedslag och pratade med några av besökarna – häng med och hör vad de tyckte om tågen.

Starta klippet för att se tågen och höra besökarna på plats.

Under lördagen drabbades eventet av en urspårning vid Torups station, vilket skapade inställda turer under några timmar.

– Det ska ju inte hända, men liksom i andra trafiksammanhang så kan det hända. Vi är väldigt glada och tacksamma att ingen kom till skada fysiskt, säger Per-Yngve Bengtsson, ordförande för Landeryds järnvägsmuseum som är en av föreningarna bakom evenemanget.

Det är första gången något liknande händer på tågdagarna. Per-Yngve Bengtsson säger att det verkar som att en växel låg fel.

– Vi vet inte vad som hände, vi får hänvisa till Trafikverket.

På söndagen är rälsbussen som spårade ur tagen ur trafik och turerna mellan Torup och Hyltebruk inställda. Resten av turerna går som planerat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.