Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Räddningstjänsten kämpade i flera timmar med att försöka släcka branden. Foto: Linus Kamstedt Lindholm

Villa i Trönninge totalförstörd efter kraftig brand

Uppdaterad
Publicerad

En villa i Trönnige utanför Halmstad har under natten till tisdagen brunnit ner. Räddningstjänsten var på plats med flera enheter i ett försök att släcka branden, men utan resultat. En man i 35-årsåldern har anhållits misstänkt för att ha anlagt branden.

– Vi fick larm kvart i ett i natt av förbipasserade på plats. Vi gjorde släckningsförsök i två timmar men det hade tagit så mycket i konstruktionen så vi kom inte åt det, säger Peter Stened, inre befäl på räddningstjänsten.

Räddningstjänsten var på plats med sex enheter. När det konstaterades att branden inte gick att släcka valde man att låta byggnaden brinna ner under bevakning.

Misstänkt gripen av polis

På platsen kunde polisen gripa en man i 35-årsåldern som misstänks ha anlagt branden. Händelsen utreds som mordbrand och mannen sitter nu anhållen i väntan på förhör. Polisen är förtegen om varför de misstänker mannen.

– Det var omständigheterna på platsen som gör att man fattar misstankar mot den här personen, säger jourhavande förundersökningsledare Jens Christensen.

Mannen nekar till brott. Ingen person ska ha kommit till skada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.