Wheels and wings är tillbaka – stor påverkan på trafiken i Falkenberg

Uppdaterad
Publicerad

I helgen är motorfesten Wheels and wings tillbaka i Falkenberg efter två års pandemiuppehåll. Något polisen välkomnar eftersom de haft det tufft under åren arrangören pausat.

– Det har varit stökigare för oss att hantera, säger Susanna Lagerqvist, tillförordnad lokalpolischef i Falkenberg.

Motorentusiaster har nämligen inte varit sugna på att pausa. När evenemanget uteblev uppstod i stället spontancruising.

Men i år arrangeras återigen Wheels and wings av den ideella föreningen Warbergs Automobile club. Alla bilar som ska cruisa måste ha ett cruisingpass och det finns tydliga regler kring vilka fordon som får delta. Exempelvis måste bilarna i år vara av 1975 års modell eller äldre.

Musik och flyguppvisningar

Förutom cruising visas fordon upp på Falkenbergs motorbana där det också sker musikframträdanden och andra aktiviteter. Även flyguppvisningar är en del av evenemanget.

Starta klippet för att höra Susanna Lagerqvist berätta om hur polisen ser på bilhelgen och vad det har för inverkan på trafiken i Falkenberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.