Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jakob mördades i en gångtunnel i Örkelljunga – mitt framför ögonen på sina vänner. Foto: SVT

16-årige Jakob mördades i tunnel i Örkelljunga – nu åtalas två jämnåriga

Uppdaterad
Publicerad

Vittnesmål, mordvapnet och en mobilfilm från mordet – det är en del av åklagarens bevisning mot de två tonårspojkar som idag åtalades för mordet på 16-årige Jakob i Örkelljunga i januari. Påväg hem efter en kväll med några vänner attackerades han och knivhöggs ett stort antal gånger.

Den natten hade Jakobs mamma svårt att sova. Sen fick hon telefonsamtalet som hon aldrig kommer glömma och kort därpå stod två poliser utanför dörren till villan i Örkelljunga. Hennes 16-årige son var död, mördad i en gångtunnel.

Kort efter händelsen greps två jämnåriga misstänkta för mordet och de har suttit i häkte sedan dess. Nu åtalas de misstänkta för mordet.

16-åring död i Örkelljunga

Tillhyggen hittade

Åklagarens bevis mot dem består både av vittnesuppgifter men också en film från händelsen som ett av vittnena filmat. Man har också hittat de tillhyggen som användes vid mordet, skriver Åklagarkammaren i ett pressmeddelanden.

– De åtalade känner varandra väl och i vart fall en av dem har varit nära bekant med offret, säger vice chefsåklagare Helene Jacobsson som är förundersökningsledare.

Rättegången börjar den 18 juni.

SVT Nyheter Helsingborg har träffat Jakobs föräldrar, här berättar de om tiden efter mordet:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Åtal närmar sig mot de två tonårspojkar som misstänks för mordet på 16-årige Jakob Hall. Hör föräldrarna Camilla Hall och Jimmy Kastberg berätta om tiden efter mordet i videon ovan. Foto: Simon Melin/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

16-åring död i Örkelljunga

Mer i ämnet